Marko Pavlišič sporoča Mihi Kordišu: “Če niste zadovoljni z ministrom, ki ste ga izvolili in njegovo politiko, imate zelo enostavno možnost. Vam jo narišem?”

Foto: Zajem zaslona (TV3)

Pod levimi vladami je Slovenija doživela že marsikatero nespametno potezo, a kot kaže za poslanca Levice Miho Kordiša ni to ovira, da le te ne bi presegel. Sedaj je namreč namesto, da bi se pogovoril oziroma bi se stranka, ki sestavlja koalicijo pogovorila z lastnim ministrom stopil na stran domnevno nevladne organizacije. Poslanec Levice Miha Kordiš je namreč javno “stopil na stran” peticije domnevno nevladne organizacije Glas ljudstva.

Kot je pojasnila Tea Jarc, bi se naj namreč v Glas ljudstva zavzemali za rušenje javnega zdravstva in v ta namen pričeli zbirati podpise pod peticijo. Miha Kordiš je ob tem zapisal: “Glas ljudstva je začel kampanjo za sodržavljane brez osebnega zdravnika. Zdravstvo je tu za in zaradi pacientov, ne obratno! Pobude smo se zelo razveselili.”

Da gre za zelo nenavaden pristop poslanca koalicije je opozoril tudi Marko Pavlišič, ki Mihi Kordišu in Levici ob tem svetuje: “A mi prosim kdo razloži, zakaj se vladna stranka poslužuje nevladnih metod pritiska na vlado? A sedaj bo vlada še nevladnike uzurpirala? Če niste zadovoljni z ministrom, ki ste ga izvolili in njegovo politiko, imate zelo enostavno možnost. Vam jo narišem?”

Vir: Twitter