Marko Pavlišič za Domovino: “Naloga politike je iskanje konsenza s pomočjo komunikacije, ki pa mora biti več kot samo intervju s partnerko!”

Fot: Zajem zaslona (Twitter / Domovina)

Mnogi se še spomnijo, kako smo od leta 2020 do pomladi 2022 poslušali očitke vladi Janeza Janše, da je težava v boju s covidom komunikacija. Kljub po mnenju današnje koalicije, da je bila takrat težava komunikacija, je Janševa vlada sprejela protikoronske ukrepe, ki na eni strani pomagali najbolj ranljivim skupinam, na drugi pa gospodarstvu odlično preživeti takratno krizo.

In danes, ko so sami na oblasti smo priča temu, da ravno tisto, kar so očitali takratni vladi počno sami. Celo sama ministrica Švarc Pipanova je priznala, da je težava te vlade komunikacija. Do poteka komunikacije trenutne vlade je bil za Domovino kritičen tudi Marko Pavlišič: “…ena od glavnih funkcij vladajoče politike je, da išče konsenz, ki je široko družbeno sprejemljiv, za to pa je potrebno malenkost več komunikacije kot imeti samo intervju s svojo partnerko…”

To pa po besedah Pavlišiča ni edina težava trenutne oblasti. V zadnjem obdobju se namreč pojavljajo tudi namigovanja, da bi lahko prišlo do odstopa ministra za zdravje, ker bi se naj tako kot v primeru notranjega ministrstva, v delo vtikal premier Golob. “Čas je za en resen moški pogovor med njima, kjer naj mu jasno pove minister, da glej, to si naredil prvič, zadnjič in nikoli več…”, je prepričan Marko Pavlišič.

Vir: Twitter