Marko Štrovs: “Pod Svobodo smo priča stari komunistični kraji pokojnin z inflacijo. Še DeSUS je bil boljši.”

Foto: Demokracija

Kot smo že poročali naj bi vlada upokojencem v letu 2023 letni dodatek za rekreacijo povišala za pet evrov. Ob tem so se zvrstila mnoga opozorila, da je teh pet evrov že zdavnaj izgubljenih v trenutni inflaciji, hkrati pa je Takšen način zviševanja letnega dodatka v posmeh vsem upokojencem.

Še bolj tragično pri tej zgodbi je to, da je bila to skoraj glavna vest na dan starejših, hkrati pa starejši v letu 2023 zaradi inflacije od tega ne bodo imeli nič. Način ravnanja do upokojencev Golobove vlade je zmotil tudi pravnika in nekdanjega politika Marka Štrovsa. Način delovanja Golobove vlade je ocenil kot primerljivo z delovanjem oblasti s časa komunizma in hkrati ocenil, da je še DeSUS deloval bolje do upokojencev.

“Po kratki odjugi pod vlado JJ, ko se je gmotni položaj upokojencev začel popravljati, smo pod novo Svobodo priča stari komunistični kraji pokojnin z inflacijo. Ko se cene vsega, kar upokojenci kupujemo, skoraj podvojijo, nas tolažijo s 5 € povišice. Še Desus je bil boljši,” je zapisal Marko Štrovs.

Da je vlada s svojimi ukrepi dejansko spregledala upokojence so opozorili tudi v SDS, kjer so prikazali, kako so se reševanja energetske krize pri upokojencih lotili na Hrvaškem, v Avstriji in Nemčiji ter kako je to storila Golobova vlada. Kje imajo države posluh za upokojence si lahko ogledate sami.

Vir: Twitter