Martin Nahtigal: “V zahodnoevropski državi, kamor ta vlada pravi, da nas je vrnila, bi bile takšne izjave o RTV za premierja nesprejmljive in bi moral odstopiti”

Foto: Zajem zaslona Twitter / Domovina

Pogovor za Domovino med Martinom Nahtigalom in Petrom Meršetom se je med drugim vrtel tudi okoli RTV Slovenije in izjav Roberta Goloba. Nahtigal je prepričan, da so takšne izjave o domnevnem “osvobajanju” RTV za nekega predsednika vlade nesprejemljive. “V zahodnoevropski državi, kamor ta vlada pravi, da nas je vrnila, bi bile takšne izjave za premierja nesprejmljive in bi moral odstopiti,” je dejal Martin Nahtigal.

https://twitter.com/Domovina_je/status/1664692162682814464?s=20

Ob tem je še zastavil retorično vprašanje, če se ljudje zavedajo kaj bi se v Veliki Britaniji zgodilo, če bi premier dajal takšne informacije o BBC.

Glede stavke visokošolskega sindikata, je dejal, da v tem primeru kaže še na eno neizpolnjeno obljubo Golobove vlade. Pri tem pa vlada ne izpolnjuje obljub predvsem do ljudi, ki so imeli od njih visoka pričakovanja. “Da stavka visokošolski sindikat, kaže na to, da je to še ena obljuba, ki je ta vlada ni izpolnila do “bolj svojih ljudi”, oziroma do ljudi, ki so imeli visoka pričakovanja od te vlade,” je dejal Martin Nahtigal.

https://twitter.com/Domovina_je/status/1665066814877970433?s=20

Vir: Domovina