Martin Nahtigal: “Vlada zadolževanje lahko pomete pod preprogo, nikakor pa ne more višjih položnic ali čakanja na urgencah, saj ljudje to še kako dobro razumejo!”

Foto: Zajem zaslona Twitter / Domovina

V Odmevu tedna se je Peter Merše z Martinom Nahtigalom pogovarjal o zadnjih napovedih vlade in nenazadnje preusmerjanju denarja iz zasebnih zavarovalnic v državni proračun. Sogovornika sta se tako pogovarjala tudi o tem, da bo sedaj zavarovanje, ki so ga lahko ljudje plačevali prostovoljno, potrebno plačevati obvezno.

Martin Nahtigal je izpostavil ob delovanju trenutne vlade, da zadolževanje na desetine ali celo stotine evrov na tujih trgih lahko izvede in to pomete pod preprogo. To je iz preprostega razloga, ker to razume le malo ljudi. Na drugi strani pa vlada pod preprogo ne more pomesti višjih položnic ali čakanja v dolgih vrstah na urgencah, saj to ljudje še kako dobro razumejo.

Mnogi posamezniki, med njimi so tudi politiki žal nimajo znanja iz šol, ker se to tam ne poučuje, vendar ne bi bilo slabo, če bi se poučevalo o proračunu. Nahtigal izpostavlja, da se mnogi ne zavedajo, da je proračun skupna vreča v katero vplačujemo vse, hkrati pa ni to nekaj kar lahko magično reši vse probleme.

Vir: Domovina