Martin Nahtigal za Domovino: “V Sloveniji se trenutno na področju energetike zaradi parcialnih interesov zavira nacionalni interes”

Foto: Zajem zaslona Twitter / Domovina

Martin Nahtigal je s Petrom Peršetom za Domovino poleg protestov v Franciji komentiral tudi dogajanje v Sloveniji, ki ga je po njegovem zaznamovala seja državnega zbora, kjer so poslanci odločali o področju energetike. Kot je opozicija poimenovala zadevo smo bili priča sprejemanju lobističneg zakona GEN-i.

Do strategije na področju energetike, ki jo trenutno želi vpeljati Golobova vlada, je kritičen tudi Martin Nahtigal. Trenutna oblast namreč vidi samo prvi korak pri postavitvi sončnih in veternih elektraren, ki naj bi bile prihodnost energetike v Slovenije. Pozablja pa se potem na drugi korak, ki bo pomenil razgradnjo te infrastrukture.

Martin Nahtigal je kljub vsemu prepričan, da je za Slovenijo najbolj spamnetna rešitev gradnja drugega bloka jedrske elektrarne. Vendar smo trenutno priča politiki, ki parcialne interese postavlja pred nacionalne. Kljub vsemu Nahtigal upa, da bo šlo le za nekaj projektov nekdanjih sodelavcev Roberta Goloba na Gen-i in ne bomo davkoplačevalskega denarja v nedogled metali v te projekte.

Celoten pogovor si lahko pogledate na tej povezavi.

Vir: Domovina