Matej Lahovnik: “Če bo vlada uveljavila idejo skrajne Levice, da bi obdavčili vse dohodke kot plače se bo vsem uspešnim podjetnikom splačala selitev k sosedom”

Foto: Zajem zaslona YouTube (TV3)

Kljub temu, da v Avstriji nimajo ne uveljavljajo svobode, kot bi jo naj pri nas Golob, se težav v zdravstvu rešujejo povsem drugače kot v Sloveniji. Njihov boj proti težavam v zdravstvenem suistemu veliko bolj usmerjajo v človeku prijazne rešitve kot pri nas. Tako denimo lahko v Avtriji nekdo, ki se odloči, da bi postal koncesionar prejme spodbudo v višini 100 tisoč evrov. Kaj pa v Sloveniji počne Golobova vlada?

Kot je zapisal zdravnik Igor Muževič v sloveniji pod Golobovo vlado koncesionar nekdo ne more postati tudi, če bi dal državi 100 tisoč evrov. To je verjetno predvsem zato, ker želi Golob vpeljati zdravstveno politiko po zahtevah Levice, ki strogo nasprotuje koncesionarjev v slovenskem zdravstvu, hkrati pa hromi javni zdravstveni sistem. Da se nam dogaja vse večji beg mladih zdravnikov v tujino – Avstrijo, opozarja tudi ekonomist dr. matej Lahovnik.

Po besedah dr. Lahovnika to za mlade ni nobena ovira več, saj poznajo jezik, pogoji za delo un življenjski standart pa bistveno boljši kot pri nas. “Če bo vlada uveljavila idejo skrajne Levice, da bi obdavčili vse dohodke kot plače se bo vsem uspešnim podjetnikom splačala selitev k sosedom. Eni na avstrijsko Koroško, drugi v Opatijo, tretji v Gorico, ker bodo z razliko pri davkih v nekaj letih zlahka tam kupili nepremičnine, še opozarja dr. Matej Lahovnik.

Vir: Twitter