Matej Lahovnik: “Kaj, če bi Stojmenova Duh raje očistila lastno ministrstvo, ki je samo sebi namen?”

Foto: Zajem zaslona YouTube (TV3)

Golobova vladna ekipa izd neva v dan kaj novega odkrije, a kaj, ko s tem ministri prihajajo v nasprotje sami s sabo. Kljub temu, da je ministrici Emiliji Stojmenovi Duh ponovno uspelo afero pomesti pod preprogo in se je “skril” za afero Švarc Pipanove, ne gre prezreti, da je nesmotrno kupila 13 tisoč računalnikov. Poleg tega pa ima več mesecev računalnike skladiščene, namesto, da bi jih razdelila med pomoči potrebne.

Sedaj je “udarila” z idejo, da bi Slovenijo očistili digitalnih odpadkov. In to akcijo se gre ministrica, ki več mesecev v skladišču hrani 13 tisoč računalnikov in jim s tem znižuje vrednost ter uporabnost. Ker v akciji zaposlene poziva, da naj računalnike in pametne naprave očistijo nepotrebnih vsebi, se morda zastavlja vprašanje, če 13 tisoč računalnikov ne da v uporabo, da ljudje na njih ne bi imeli nepotrebnih vsebi.

Ekonomist dr. Matej Lahovnik je še bolj kritičen, saj k takšni akciji poziva minisrica, ki je že kupila 13 tisoč starih računalnikov. “Ministrstvo, ki ima v skladišču 13.000 starih računalnikov poziva k čiščenju digitalnih odpadkov. Kaj pa če bi raje počistili to ministrstvo, ki je samemu sebi namen?!” Tako kritičen je do trenutne politike in ministrice Stojmenove Duh, ekonomist dr. Matej Lahovnik.

Vir: X