Matej Lahovnik: “Levico skrbi, da bodo nepremičnine obdavčili glede na vrednost kot v normalnih državah”

Matej Lahovnik. (Foto: Zajem zaslona Twitter/Marijan Turjan)

Ukrepi ali pa ne ukrepi trenutne vlade vse bolj kažejo, da si aktualna oblast želi vzpostaviti državo dveh kast. Pri tem bi eno sestavljali posamezniki pripadni vladajoči eliti, vsi ostali pa bi se znašli na milost in ne milost vladajoče elite. Tako bi nenazadnje lahko bili priča tudi dvojnim merilom pri obdavčitvi nepremičnin.

Kot je poročal časopis Delo si naj bi v Levici prizadevali za obdavčitev nepremičnin tudi glede na materialni status lastnika. Razlog tega vidijo, ker naj bi se od leta 2019 kvadratni meter stanovanj podražil za 38-odstotkov. Pri tem vsekakor ne gre spregledati, da so tudi nekateri vidni predstavniki trenutne oblasti v zadnjem obdobju postali lastniki določenih nepremičnin.

“Če vas zanima, zakaj se socialistom davek na premoženje nenadoma zdi nepravičen, morate le spremljati premoženjsko stanje politikov v zadnjih dveh letih,” je ob takšnih stališčih zapisal Tomaž Štih. Poleg tega je objavil izpise iz katerih izhaja, da so v zadnjih dveh letih novi lastniki nepremičnin postali Luka Mesec, Matej T. Vatovec in Miha Lobnika (Zagovornik načela enakosti).

Takšna stališča pa v dvome postavljajo tudi ekonomiste, med katerimi je tudi dr. Matej Lahovnik. “Levico skrbi, da bodo nepremičnine obdavčili glede na vrednost kot v normalnih državah,” je prepričan dr. Lahovnik.

Vir: Twitter