Matej Lahovnik: “Maljevcu bi morali plačati pol milijona, d abi sedel doma, ker potem ne bi zapravil milijona za pisma o dolgotrajni oskrbi”

Foto: X Karli Erdlen

Po tem, ko se je minister za solidarno prihodnost Simon Maljevac hvalil, kako je on z vlado Roberta Goloba uzakonil zakon o dolgotrajni oskrbi, je zapravil že pred uveljavitvijo milijon evrov davkoplačevalskega denarja. Kot prvo je verjetno vsem še kako jasno, da gre za projekt vlade Janeza Janše in nikakor vlade Roberta Goloba, hkrati pa je zapravljen milijon verjetno edini dosežek ministra Maljevca.

Večina Slovencev je v zadnjih tednih na dom dobila obvestilo o vključenosti v zavarovanje za dolgotrajno oskrbo. Šlo je za “projekt” s katerim je Simon Maljevac poskrbel, da so državljani plačali milijon evrov za ta pisma. Da je šlo za povsem netransparentno porabo davkoplačevalskega denarja, je preko poslanskega vprašanja opozorila tudi vodja poslanske skupine SDS Jelka Godec.

Ob takšnem ravnanju tako ministra kott vlade, mnogi opozarjajo, da je zapravljen milijon edini “dosežek”, ki je doslej uspel Maljevcu. Zaradi tega poudarjajo, da bi bilo veliko blje, če Maljevac ne bi delal še toliko kot dela. Tako je prepričan tudi ekonomis dr. Matej Lahovnik: Maljevcu bi morali plačat pol milijona, da sedi doma, ker potem ne bi zagonil milijon za pisma o dolgotrajni oskrbi.

Vir: X