Matej Lahovnik: “Ministrstvo za kmetijstvo postaja Ministrstvo za propagando, saj trgovci v naprej dobijo spisek živil, ki jih bodo popisovali.”

Foto: Zajem zaslona YouTube (TV3)

Že ob napovedi Roberta Goloba, da se bo proti inflaciji boril s popisom cen osnovnih živil, so se pojavila opozorila, da gre za manipulacijo. Ko je Ministrstvo za kmetijstvo dejansko pričelo s temi opravili, pa so lahko ljudje kaj hitro spoznali, da gre za preprosto manipulacijo. priča smo namreč praksi, da ob visoki inflaciji vlada želi državljane prepričati o tem kako se košarica osnovnih živil ceni.

Časnik Delo, ki je izredno naklonjen Golobovi vladi, tako ljudi prepričuje, da smo iz 49,90 evra prišli na 20,43 evra za osnovno košarico živil. Takšno propagando si gre vlada Roberta goloba kljub temu, da zadnji podatki o inflaciji kažejo 4,9 %. Prav tako pa ljudje z vsakim obiskom trgovin opažajo podražitve, ki smo jim dnevno priča.

Da gre za preprosto propagando je prepričan ekonomist dr. Matej Lahovnik. Slednji je namreč ob tej novici Dela zapisal: “Ministrstvo za kmetijstvo postaja Ministrstvo za propagando, saj sindikat delavcev v trgovini opozarja, da trgovci vnaprej dobijo spisek živil, ki se bodo popisovala, zato so od začetka popisa namerili 58% padec cen. Z našim denarjem plačujejo “raziskave”, da nas nategujejo.”

Vir: X