Matej Lahovnik: “Nobenega dvoma ni, da je Marko Koprivc v funkciji svetnika in državnega sekretarja v hudem konfliktu interesov”

Marko Koprivc. (Foto: Twitter Bojan Požar)

“Vsi, ki smo bili kadarkoli izvoljeni na funkcijo ministra ali državnega sekretarja smo takoj odstopili kot svetniki tako, da ni dvoma, da je državni sekretar Koprivc v hudem konfliktu interesov.” Tako se je na zadnje vesti o tem, da član SD Marko Koprivc zaseda tako položaj mestnega svetnika in državnega sekretarja, odzval ekonomist dr. Matej Lahovnik.

Kljub temu, da so mnogi doslej molčali je ob sobotni konferenci stranke SD novinar Bojan Požar razkril, da bodo končno izpostavili težavo dvojne funkcije Marka Koprivca. Omenjeni član stranke SD namreč zaseda tako položaj državnega sekretarja na ministrstvo za kohezijo in regionalni razvoj ter ljubljanskega svetnika. Kot poudarjajo mnogi gre za nezdružljivi funkciji, zato bi moral iz ene od obeh nekdanji poslanec odstopiti.

Kot kaže je takšno netransparentno ravnanje v javnosti dvignilo veliko prahu, zato je kot kaže morala Tanja Fajon hitro stranko prikazati kot tarčo njihovih nasprotnikov. Ob robu konference je namreč drugače misleče obtožila, da širijo laži, manipulirajo in diskreditirajo stranko. Kaj dejansko pa v resnici počne sama stranka je na podlagi dveh njihovih objav razkril Janez Janša. vse to kaže na kredibilnost stranke SD.

Vir: Twitter