Matej Lahovnik ob potrjevanju novih ministrov Golobove vlade: “Stare finte za nove osle”

Matej Lahovnik. (Foto: Zajem zaslona Twitter/Marijan Turjan)

Poslanci so v državnem zboru pričeli z zaslišanji novih kandidatov za ministre v Golobovi vladi. Ljudje so namreč na referendumu vladi Roberta Goloba prižgali zeleno luč, da lahko poveča števil resornih ministerstev in seveda se tega ni dolgo otepala. Tako je kaj kmalu po potrditvi uradnih rezultatov referendumov predlagala nove ministrske kandidate.

Kljub temu, da Robert Golob ves čas poudarja kako so ljudje na volitvah izrazili željo po novi politiki, po predlaganih imenih novih ministrov temu ni ravno tako. Med novimi ministrskimi imeni je denimo tudi Alenka Bratušek, ki so ji ljudje na volitvah jasno pokazali kaj si menijo o njeni dosedanji politiki. S svojim nezaupanjem so namreč njej in njeni stranki pokazali, da si je ne želijo v parlamentu.

Kljub temu, da je ravno v času njenega udejstvovanja v vladnih koalicijah ugasnilo delovanje edinega slovenskega letalskega prevoznika, sedaj ob predstavitvi svoje kandidature hiti razlagati kako se trudijo ponovno oživiti ta projekt. “Stare finte za nove osle”: kaj pa, če bi vsi, ki imajo idejo o novi letalski družbi vanjo raje vložili svoj denar namesto proračunskega?!”, takšne obljube ocenjuje ekonomist dr. Matej Lahovnik.

Vir: Twitter