Matej Lahovnik: “Odgovorni ne znajo ali nočejo ponuditi rešitev v zdravstvu, zato so se osredotočili na iskanje notranjih sovražnikov”

Foto: Zajem zaslona YouTube (TV3)

Ko ostanemo brez ministra za zdravje in pravih ukrepov za reševanje zdravstvenega sistema, se vlada odloči, da bo razvila aplikacijo za anonimno sporočanje težav med zdravtveno obravnavo. In če nič drugega se bo lahko ministrica Emilija Stojmenova Duh pohvalila še z enim digitalnim projektom v svojem mandatu!? Kljub vsemu pa ob resnem pogledu na takšne prioritete vlade, ljudje lahko dobijo občutek, da gre bolj za lov na čarovnice, kot resno usmerjenost proti rešitvi nastale situacije.

Res žalostno je, da smo v Sloveniji pod vlado Roberta goloba prišli tako daleč, da se ukvarjamo s pomembnostjo aplikacije, namesto, da bi reševali težave čakalnih vrst in obravnav pri zdravnikih. Ob takšnem stališču vlade je besen tudi zdravnik Federico V. Potočnik. Kot navaja se večkrat zdravniki sooočajo s tem, da morajo ljudem povedati kako se njihova življenja iztekajo. Sedaj pa namesto, da bi jim pomagali pri tem njihovem delu, birokrate sedaj zanima kako bodo ovajali zdravnike.

Do takšnega dela na področju zdravstva, ki smo mu trenutno priča, je kritičen tudi ekonomist dr. Matej Lahovnik. “Odgovorni ne znajo ali nočejo ponuditi rešitev v zdravstvu, zato so se osredotočili na iskanje notranjih sovražnikov, na katere s pomočjo dela medijev usmerjajo bes ljudskih množic – 66dni dopusta na Onkologiji kjer zamolčijo, da so zaposleni izpostavljeni sevanju press,” je zapisal dr. Matej Lahovnik.

Vir: X