Matej Lahovnik predsednico razume, da bo z možem razdelila del premoženja in prvega moža ne bomo več plačevali iz proračuna

Foto: Zajem zaslona (Twitter/Andrej Hoivik)

Ko nekdo, ki ima pod palcem več od povprečnega državljana razlaga kako bo potrebno živeti v prihodnje, lahko gre samo za norčevanje ali pa sprenevedanje. Še bolj žalostno pa je, ko o tem govori nekdo, ki so ga izvolili državljani, hkrati pa jim ta ista oseba pridiga o življenju v prihodnje. In ravno takšno predsednico republike ima danes Slovenija, ko je na tem položaju Nataša Pirc Musar.

Matej Lahovnik on X: “Če prav razumem bo predsednica z Musarjem, čigar premoženje iz prihvatizacije so Finance ocenile na 5-10 mio€, zdaj del tega razdelila in Musarja ne bomo več plačevali iz proračuna za njeno spremljavo 😉 https://t.co/sQLPffFy8Y” / X (twitter.com)

Za “neodvisno” RTV Slovenijo po Golobovo je namreč Nataša Pirc Musar ljudem žugala kako bodo morali živeti v prihodnje. Nacionalni medij tako povzema izjavo Pirc Musarjeve, ki je mnenja: “V prihodnje bomo morali živeti drugače, imeti manj, a bolje, Ne zagovarjam tega, da bi morali iti na slabšo kakovost življenja, ampak manj določenih dobrin.” In to pridiga predsednica, ki na podnebno konferenco potuje z zasebnim letalom.

Da gre za prezir do davkoplačevalcev je mnenja tudi ekonomist dr. Matej Lahovnik, hkrati pa je mnenja, da je to priložnost, da državni proračun nekaj privarčuje. “Če prav razumem bo predsednica z Musarjem, čigar premoženje iz privatizacije so Finance ocenile na 5-10 mio€, zdaj del tega razdelila in Musarja ne bomo več plačevali iz proračuna za njeno spremljavo,” je zapisal dr. Matej Lahovnik. Zavedati se je namreč potrebno, da prvi mož države davkoplačevalce stane 800 evrov na mesec.

Vir: X