Matej Lahovnik prepričan, da dokler bodo ljudje verjeli, da so nove omrežnine prvovrstna Nutella bodo jedli blato

Foto: Zajem zaslona YouTube (TV3)

Žal je Slovenija prišla tako daleč, da trenutna oblast ne ve več kje bi še iz davkoplačevalcev izvlekla dodaten denar. Sedaj bodo le tega poskušali pridobiti preko omrežnin, hkrati pa ob tem ljudi prepričujejo kako dober je nov sistem obravnavanje le teh. Kot vse kaže pa je pri vsem tem še najbolj bizarno to, da bo šlo za izredno kompleksen način obračunavanja omrežnin, ki bo razumljiv le redkim.

Glede na nov način obračunavanja omrežnine, bi lahko mnoge v zimskem času pričakale za več sto evrov višje položnice. V Piratski stranki ob tem opozarjajo, da želijo elektrodistributerji kaznovati previsoko porabo električne energije predvsem v času, ko obnovljivi viri proizvedejo izredno malo električne energije. Na družbenih omrežjih so se tako razvile razprave o tem, da bi lahko takšno obračunavanje električne energije povzročilo pravi revolt pri ljudeh.

Še bolj kritičen pa je do takšnega ravnanja in obračunavanja omrežnine je ekonomist dr. Matej Lahovnik. “Dokler bodo ljudje verjeli PR sporočilom državne Agencije za energijo, da novi sistem omrežnine ni drek ampak prvovrstna Nutella, bodo pač jedli drek. Shit happens,” je bil izredno kritičen dr. Matej Lahovnik.

Vir: X