Matej Lahovnik: “RTV želi za manj kasirati več. Medtem, ko HTV prenaša vse tekme in ne zatemnjuje ekranov, RTV prenaša eno tekmo in želi več denarja.”

Foto: Zajem zaslona X / Tilen Majnardi

Ker se izplačujejo visoke plače in visoki potni stroški se vreča z denarjem na RTV Slovenija vztrajno prazni. Ker naj bi šlo za nacionalni medij pa je potem takem potrebno bremeniti davkoplačevalca, hkrati pa jim ponujati samo vsebine, ki so posameznikom po volji. Kljub temu, da je pred časom ministrica Asta Vrečko dejala, da spremeba zakonodaje ne prinaša višjega RTV prispevka, danes vodstvo od vlade zahteva, da sprejme takšno odločitev.

https://x.com/LahovnikMatej/status/1805902668906270861

RTV Slovenija je sedaj uspešno prodal mantro, da je potrebno zvišati RTV prispevek, pri tem pa ljudem ponujajo iz dneva v dan manj vsebine, predvsem pa vsebinsko precej skopo ponudbo. Zaradi tega mnogi ob tem apelu vodstva opozarjajo, da bi bilo potrebno prej ukiniti RTV naročnino, kot pa le to povečati. Tako so najbolj glasni pri takšni pobudi v Glasu upokojencev.

Da si RTV Slovenija ne zasluži višjega prispevka je ekonomist Matej Lahovnik pokazal na praktičnem primeru Evopskega prvenstva v nogometu. “Na RTV bi za manj kasirali še več: HTV prenaša vse tekme evropskega prvenstva s super analizami, ne zatemnjuje drugih prenosov tekem, RTV pa prenaša eno tekmo in zahteva višji RTV prispevek,” je do postopanja vodstva RTV Slovenija kritičen ekonomist dr. Lahovnik.

Vir: X