Matej Lahovnik se sprašuje ali na POP TV računajo na funkcionalno nepismenost gledalcev, saj se gredo politično propagando za azilne centre

Foto: Zajem zaslona YouTube (TV3)

Že v času Janeza Janše se je pokazalo kako dejansko globoka država vodi nekatere osredne medije v Sloveniji. Tako je denimo bilo mogoče ob protestih Jaše Jenulla videti novinarko POP TV, kako se z njim usklajuje okoli samega poročanja. Prav tako pa je bilo že takrat mogoče videti kakšna je želja po tem, da na oblast ponovno pride leva politična opcija, ko so imeli petkovi protesti največje minutaže v osrednjih medijih in to v osrednjih poročilih.

Sedaj, ko je na oblasti Robert Golob pa s svojim poročanjem želijo to politiko zaščititi in prikazati kot, da je ta edina pravilna. Hkrati pa želijo ti isti osrednji mediji zanikati vse težave s katerimi se pod Golobom spopada Slovenija. In nič drugačnega poročanja ljudje niso deležni na področju spolnega nasilja.

Tako so denimo na POP TV želeli prikazati kako so dejansko za takšne dogodke v največji meri krivi državljani Slovenije. “Trdijo, da pri spolnem nasilju delež ilegalnih migrantov ne odstopa od deleža v populaciji ampak slika kaže, da je pri spolnem nasilju 18% ilegalnih migrantov, čeprav jih je 0,05% populacije in je dejansko njihov delež 354 krat večji,” je ob takšnem poročanju opozoril ekonomist dr. Matej Lahovnik.

Vendar to še ni edina težava takšnega poročanja, ampak je tudi, da s tem ljudi želijo prepričati v nasprotno kot kažejo dejstva. “Bojim se, da res računajo na funkcionalno nepismenost, ker tole je bila nespodobna politična propaganda za azilne centre,” še dodaja Matej Lahovnik.

Vir: X