Matej Lahovnik: “Trenute prestope ilegalnih migrantov je potrebno ustaviti, saj je to nevzdržno tako za varnost kot proračun”

Veliko migrantov je leta 2015 v Nemčijo prišlo preko Slovenije. Foto: Demokracija

Ko je v času vlade Janeza Janše kazalo, da je politika uspela zajeziti nezakonite prehode državne meje, so z nastopom Golobove vlade številke poletele v nebo. Žal so prve napovedi Roberta Goloba, da bo njegova vlada odstranila žičnato ogrado na slovenski južni meji, hitro dosegle migrante, ki so pospšeno začeli pritiskati na našo južno mejo. Po tem fiasku Golobove vlade, a sedaj krivi Hrvaško, da ne opravlja ustreznega nadzora svoje južne meje.

Žal se danes Slovenija srečuje z astronomsko visokimi številkami vsakodnevnih ilegalnih prehodov državne meje. In tukaj gre krivda izključno politiki Roberta Goloba, ki je z odstranitvijo žičnate ograje na meji s Hrvaško, dejansko poslal vabilo migrantom za vstop v Slovenijo. Žalostno pa je, da pri takšni politiki najbolj trpijo državljani Republike Slovenije. Številke, ki jih dnevno sporoča policija so dejansko zaskrbljujoče in so iz dneva v dan višje, kljub temu jih želijo vlada in mediji prikriti pred državljani.

Kot že zapisano pa takšno politiko najbolj občutijo državljani, pa naj bo to na varnostnem področju kot finančnem. Da gre za popolnoma nevzdržno politiko do ilegalnih migracij opozarja ekonomist dr. Matej Lahovnik. “To je treba ustavit, ker po 330 nezakonitih migrantov dnevno samo v Posavju pomeni 10.000 mesečno v SLO in to je nevzdržno tako za varnost kot proračun,” je zapisal dr. Matej Lahovnik. Nekdanji notranji minister Aleš Hojs pa je ob tem prepričan, da tudi ministrstvo in policija ne delujeta kot bi morala.

Vir: Twitter