Matej Lahovnik: “V Sloveniji imamo ministra za nedelo namesto za delo, zato se delo obdavčuje, nedelo pa nagrajuje”

Foto: Zajem zaslona YouTube (TV3)

Nekdanji minister dr. Matej Lahovnik je izredno kritičen do trenutne politike ministra za delo. Po njegovih besedah na njegovo slabo delo opozarjajo tudi kazalci, ki kažejo, da je Slovenija postala najslabša v Evropski uniji po zaposlovanju.

Iz tega naslova je dr. Lahovnik mnenja, da imamo v Sloveniji ministra za nedelo namesto za delo. To se po njegovem mnenju odraža tudi v tem, da se delo vse bolj obdavčuje, nedelo pa nagrajuje. Da je trenutna politika Luke Mesca izredno slaba nenazadnje kažejo tudi podatki Eurostata, ki kažejo, da ima Slovenija na področju zaposlovanja najslabšo sliko med državami Evropske unije.

https://twitter.com/LahovnikMatej/status/1669642666852614149?s=20

Podatki, ki jih je ob svojem stališču prikazal dr. Lahovnik kažejo, da je imela v zadnjem kvartalu leta 2022 najboljšo politiko zaposlovanja Bolgarija +2,8 pp, daleč najslabšo pa Slovenija -1,6 pp, kar je nenazadnje za 0,6 pp manj od predzadnje Litve.

Ob vsem tem je Matej Lahovnik postregel še z naslednjim podatkom: “Brezposelna oseba, ki dobi potrdilo, da je aktivna pri prostovoljnem delu, prejme 80% minimalne plače-703€ zato podjetja težko dobijo delavce, ki bi za nekaj več € delali ves mesec.”

Vir: Twitter