Matej Lahovnik: “Vlada se samo še pogovarja kako in za koliko bo še bolj obdavčila delovne ljudi”

Eden prvih “ukrepov” Golobove vlade ob nastopu svojega mandata je bila razveljavitev sprememb dohodnine, ki jih je uvedla vlada Janeza Janše. S takšnim ravnanjem so dejansko razveljavili razbremenitve plač, ki jih je uvedla predhodna vlada in višje dohodke zaposlenih.

Vendar je predsednik vlade Golob že pred volitvami napovedal, da ljudje ne potrebujejo nižjih davkov, ker jim nič ne koristijo višji zaslužki. Že s to napovedjo in eno prvih potez je dokazal, da bo finančna politika njegove vlade šla v smeri čim večje obdavčitve zaposlenih, gospodarstva in vseh prebivalcev Slovenije.

Na takšno politiko njegove vlade ves čas opozarjajo tudi nekateri ekonomisti in davčni strokovnjaki. Kot sedaj kaže se te napovedi uresničujejo, saj naj bi na naslednjem koalicijskem vrhu finančni minister Klemen Boštjančič predstavil izhodišča za davčno reformo. “Pogovarjajo se le kaj in za koliko bi še bolj obdavčili delovne ljudi kot, da vsaka bilanca nima dveh strani in da ne bi bilo treba najprej preprečiti zlorabe pri porabi javnih sredstev,” je ob tem prepričan ekonomist dr. Matej Lahovnik.

Vir: Twitter