Matej T. Vatovec dobro plačano službo priskrbel svoji ženi

Foto: YouTube in Twitter

Vse kaže, da so z novo vlado nastopila tudi nova merila pri pogledu na zaposlovanje ljudi, ki so blizu levici. Žena vodje poslanske skupine Levica Mateja T. Vatovca je namreč z novo vlado postala vodja kabineta ministra za delo družino, socialne zadeve in enake možnosti.

“Zelo lepo od Vatovca, da je poskrbel za svojo ženo. Dve stanovanji, žena na 5k€ državne plače, on na 5k€ državne plače, skoraj že čisto pravi socialisti. Levica izpolnjuje obljube, dvigujejo ljudi iz revščine,” je zadevo komentiral Tomaž Štih.

Ko je zadeva zakrožila po socialnih omrežjih so se odzvali v Levici, kjer so prepričani, da gre za femenizem in ne nepotizem. Maja Tašner Vatovec naj bi namreč bila dolgoletna članica stranke in ne nekdo, ki bi prišel na položaj preko vez in se jim zdi prav da tudi ona pride do priložnosti.

Pri tem je zanimivo, da v kolikor bi se enaka zgodba ponovila pri SDS ali NSi bi levica potezo takoj označila za nepotizem, ko pa se pojavi pri njih pa to označujejo za femenizem. Zadevo je izpostavil tudi novinar Bojan Požar kateremu se zdi nenavadno, da osredni mediji tega niso opazili, bi pa takšno ravnanje nemudoma opazili v primeru SDS in NSi.

Vir: Twitter