Matjaž Han podpira ustanovitev nove letalske družbe, samo vprašanje je s čigavim denarjem in za koga?

Matjaž Han. (Foto: Twitter Libertarec)

V zadnjem času je veliko pozornosti zopet namenjene pobudi ustanovitvi nove slovenske letalske družbe. Pobude ponovno prihajajo v času, ko je ministrica za infrastrukturo Alenka Bratušek in to tista Alenka Bratušek v času katere je prenehala delovati slovenska letalska družba z več deset letno zgodovino.

Sedaj se je na to temo oglasil še gospodarski minister Matjaž Han, ki je izrazil podporo takšnemu projektu, z ustanovitvijo novega nacionalnega projekta. Kot poroča Delo je Han to podporo izrazil na predstavitvi analize o ustanovitvi nove letalske družbe. Kar je še bolj zanimivo je, da sta se predstavitve udeležila ministra za finance in infrastrukturo, ki pa sta dejansko poskrbela, da je prenehala delovati Adria Airways slovenski nacionalni prevoznik.

Zanimivo je, da so sedaj ministri Golobove vlade tak zavzeti za ustanovitev novega nacionalnega letalskega prevoznika. Le zakaj? Še bolj zanimivo pa je pri tem s čigavim denarjem želijo to družbo zopet ustanoviti. Tomaž Štih je ob takšnih informacijah zapisal: “Samo ne s svojim, ampak z vašim denarjem”.

Tudi novinar Mirko Mayer opozarja, da želijo novega nacionalnega letalskega prevoznika ustanoviti ljudje, ki so pripomogli k propadu Adrie Airways. Tako opozarja, da je prva na seznam za prodajo omenjenega letalskega prevoznika dala vlada, ki jo je vodila Alenka Bratušek, danes ministrica za infrastrukturo. V stečaj pa je prevoznik šel, ko je bila Bratuškova infrastrukturna ministrica. Klemen Boštjančič, danes minister za finance pa velja za najslabšega šefa Adrie Airways v zgodovini.

Vir: Twitter