Matjaž Nemec po nitiki ponovno briljiral! On objavlja podatke o porabi proračunskega denarja, a ne za javnost!

Foto: Zajem zaslona

Matjaž Nemec je tako kot mnogi politiki na levici že večrta pokazal, da dejansko večkrat besede prehitevajo razmišljanje. Tudi na zadnjem sosočenju pred današnjimi evropskimi volitvami, se ni mogel izogniti tej praksi in je s svojo izjavo spravil v smeh velik del prisotnih kandidatov.

https://x.com/ZCernac/status/1798812344598085745

Na vprašanje voditeljev, ali se bodo morebitni novi evropski poslanci zavzemali za obvezno razkritje porabljenih 5 tisočakov na mesec, za potrebe poslanske pisarne, je Nemec podal izredno neposrečen odgovor. Omenjeni kandidat SD-ja je namreč tudi v tem sklicu prejemal omenjeni znesek, kar pa naj bi po njegovem porabljal transparentno, saj te podatke po njegovih besedah objavlja. A najboljše je prihranil za konec, kljub temu, da podatke objavlja to ne počne javno. Kje torej potem objavlja podatke o porabi evropskega denarja?

S to svojo izjavo je sprožil posmeh tej svoji izjavi. kamera je namreč lepo ujela dr. Petra Gregorčiča in dr. Vladimirja Prepeliča, ki sta se ob takšni izjavi spogledala in nasmejala. Gre za popolno nelogičnost, saj v kolikor podatkov ne objavlja javno, jih torej ne objavlja. če pa poroča evropski birokratom pa je to že druga tema.

Vir: X