Med Marto Kos in Milanom Kučanom že počilo? Priča smo že medsebojnemu besednemu “obmetavanju”

Foto: Zajem zaslona (YouTube)

Medtem, ko se volilno dogajanje okoli parlamentarnih volitev še ni dodobra polegel, so že na levici aktivirali svoje predstavnike za predsedniške volitve. A kot kaže se je že pri samih kandidaturah zapletlo in so nekateri akterji prišli v medsebojno soglasje. Sodeč po zadnjih besedah sta ena takšnih tudi Marta Kos in Milan Kučan.

Spomnimo, da je Milan Kučan pred časom Kosovi odrekel podporo, ker naj bi v primeru izvolitve Kosove prišlo do vprašljivosti načela delitve oblasti. “To je z vidika načela delitve oblasti vprašljivo. To bi bila moja zavora, če bi se moral opredeliti do kandidature Marte Kos,” je povedal Milan Kučan. Ta izjava je pri Marti Kos naletela na neodobravanje in užaljen odziv.

Nikjer ni zapisano, da bi morala biti kandidatka za predsednico Republike Slovenije nestrankarska. S stališča delitve oblasti je ključno, da vsi akterji spoštujejo samo delitev na veje oblasti in se strogo držijo meja med njimi. To je stvar osebne etike in politične odgovornosti, ne pa pripadnosti eni ali drugi politični opciji,” je ob tem v svojem odzivu povedala Marta Kos.

Vendar to še ni bilo vse, Kosova je namreč bila do Milana Kučana še bolj ostra: “Mar ni nekoliko nedemokratično ljudem jemati pravico, da demokratično izberejo svojo kandidatko, s tem, da jo že vnaprej izločiš iz igre kot sistemsko nesprejemljivo? Kaj pa, če gre ravno za vztrajno spreminjanje sistema – na boljše?”

Vse to kaže, da smo že pred volilno kampanjo priča medsebojnemu obračunavanju na levici, kjer si želijo na mesto predsednika pripeljati človeka sebi po meri?

Vir: Nova24TV