Med nadzorom kontrole hitrosti na Celjskem skoraj povozil policistko, nato zapustil vozilo in peš pobegnil

Foto: policija

Po včerajšnji objestni vožnji voznika osebnega vozila, so tudi danes policisti med nadzorom kontrole hitrosti obravnavali incident, ko je kršitelj kateri na znake policistov ni ustavil ampak je zapeljal proti policistki Postaje prometne policije Celje.

Incident se je zgodil zjutraj, ko so policisti Postaje prometne policije Celje v sklopu maratona nadzora hitrosti izvajali meritve hitrosti in pri tem v naselju Prekopa vozniku osebnega vozila izmerili namesto 50 km7h 84 km/h. Pri tem je poskušala policistka voznika ustaviti, a ta njenih znakov ni upošteval ampak je zapeljal proti njej. Policistka je odskočila, voznik pa ji je iz neposredne bližine pokazal sredinec in odpeljal naprej po regionalni cesti v smeri Celja.

Po podatkih policije je dober kilometer naprej voznik ustavil ob potoku Bolska in peš pobegnil čez potok.Policisti so v nadaljevanju voznika izsledili in ugotovili, da gre za 25-letnika doma z območja Policijske postaje Žalec.

Kršitelju zaradi več kršitev cestno prometnih prekrškov: vožnje s prekoračeno hitrostjo v naselju, vožnje neregistriranega in nezavarovanega vozila za katero ni bil opravljen tehnični pregled, uporabe registrskih tablic, ki so bile izdane za drugo vozilo, neuporabe varnostnega pasu in neupoštevanja znakov policistke grozi globa v višini 2.600 evrov in kazenska ovadba zaradi suma storitve kaznivega dejanja preprečitev uradnega dejanja ali
maščevanje uradni osebi.

Uredništvo