Po izboru revije Moje finance je Podčetrtek med petimi najboljšimi slovenskimi turističnimi občinami. Na 7. mesto so se iz naših krajev uvrstile Brežice, sledita Dobrna na 10. mestu in Rogaška Slatina na 14. mestu. Bled ostaja največji turistični biser Slovenije, drugo mesto si delita Bovec in Bohinj, četrta je Kranjska Gora.

Po poročanju Štajerskega vala se je iz naših krajev najvišje, na peto mesto uvrstil Podčetrtek. Lestvica je bila oblikovana tako, da so število prihodov, prenočitev, pobranih turističnih taks in še nekaterih drugih turističnih kazalnikov preračunali na občana. V občini Podčetrtek je v letu 2018 prespalo blizu 120 tisoč gostov, tako pravi direktor Turizma Podčetrtek Boštjan Misja. V destinaciji Podčetrtek turistično rast beležijo tudi letos, Terme Olimia so v zadnjem letu ustvarile 94% vseh nočitev v občini. Obenem pritegnejo lepa narava in dobra doživetja.

 

Kot poroča Štajerski val Peter Misja, župan Podčetrtka pravi, da so dobri poslovni rezultati v turizmu plod dolgoletnega sistematičnega dela in sodelovanja vseh subjektov v občini, poleg Term Olimia sta v destinaciji Podčetrtek najbolj vroči točki vas Olimje in številne urejene pešpoti. Ob tem župan izpostavlja, da bodo kmalu bogatejši za še eno novo turistično atrakcijo – razgledni stolp na Rudnici. Njegova postavitev bo zaključena v teh dneh, nanj se bo možno povzpeti še ta mesec.  Med 30 najboljših slovenskih turističnih destinacij so se uvrstile še nekatere zdraviliške občine, Rogaška Slatina je 14., Laško je 17., Zreče so 20. ter Radenci so na 26. mestu.

Vir: Štajerski val