Mediji, ki so pomagali rušiti vlado Janeza Janše si želijo sedaj svoje plačilo za takšno poročanje od vlade?

Foto: Pixabay.com

“Vlada Janeza Janše je med epidemijo pomagala kmetom, upokojencem, delavcem. Pomagala je pri izgradnji vodovodov, zdravstvene infrastrukture, itd,” je delo vlade Janeza Janše opisal Borut Rojc. V nadaljevanju pojasnjuje, da nekateri mediji sedaj “pljuvanje” po teh ukrepih izkoriščajo za upravičilo kako bi jih lahko vlada sedaj nagradila.

V Mladini, ki je ves čas delovanja vlade Janeza Janše in zdravstvene ter gospodarske krize “igrala” eno najpomembnejših vlog pri rušenju Janševe vlade, sedaj posredno za svoje delo želijo plačilo. V članku tako dejansko problematizira investicije, ki jih je potrjevala vlada Janeza Janše in hkrati na vlado naslavlja zahtevo po financiranju novinarskega dela v tiskanih in manjših medijih.

Pri tem je zanimivo, kako je bilo ves čas vlade Janeza Janše ravno v teh medijih mogoče zaznati poročanje, kako naj bi bila v tistem obdobju želja po obvladovanju medijev. danes, ko imamo svobodo pa bi ti isti mediji želeli državni denar, hkrati pa ljudi prepričujejo kako so sami avtonomni in neodvisni. “Vlada Janeza Janše je med epidemijo pomagala kmetom, upokojencem, delavcem. Pomagala je pri izgradnji vodovodov, zdravstvene infrastrukture, itd. Zanimivo, da sedaj pri Mladini to uporabljajo kot argument zakaj je treba pomagati medijem, ki so pljuvali po tej vladi in njenem delu,” takšna stališča Mladine ocenjuje Borut Rojc.

Vir: Twitter