Medijski prostor v Sloveniji ne pozna meja? Janeza Zemljariča razglasili kar za predsednika slovenske vlade

Foto: Zajem zaslona (YouTube/Planet TV)

Ali bomo kmalu priča povsem razvrednoti zgodovini Republike Slovenije? V želji po tem, da bi nekateri osrednji slovenski mediji levo politiko prikazali kot edino pravo in zaslužno za vse, kar je seveda dobrega na drugi pa za vse anomalije, pa čeprav jih je povzročila ravno ta politika, želijo okriviti desno družbeno-politično sfero, naredijo čisto vse. Enega takšnih “spodrsljajev” so si dovolili tudi na Večeru, ko so ob smrti Janeza Zemljariča proglasili za predsednika slovenske vlade.

Na levici kot kaže vse pogosteje pozabljajo, da je Slovenija na pot samostojnosti stopila leta 1990, s 1. Vlado Republike Slovenije, plebiscitom in leta 1991 z razglasitvijo državnosti. Kljub temu želijo nekateri prikazati kako pomembni naj bi bili posamezniki za Slovenijo – Janez Zemljarič in to kljub temu, da dokumenti razkrivajo, kaj vse so kot oblastniki v Jugoslaviji počeli, da so “nasilno” zadržali oblast v rokah.

Da takšne navedbe medijev ne držijo dokazujejo tudi podatki spleta, ki za 1. Vlado Republike Slovenije priznava vlado Lojzeta Peterleta. Potem takem Janez Zemljarič ni mogel biti leta 1980 do 1984 predsednik slovenske vlade, ker je nenazadnje takrat imela Slovenija skupščinski sistem in ni bilo nobenih indicev demokracije. Kot opozarja denimo uporabnik spleta se je v tistem času delovalo “Danes šef Udbe – jutri šef izvršnega sveta”.

Za razumevanje zgodovine in pomena posameznikov je dobro razumeti določene dokumente in pričevanja, ki jih ravno v primeru Janeza Zemljariča razkriva Igor Omerza v več svojih knjigah. S tem lahko ljudje dobijo dejansko drugačen vpogled na pomen Janeza Zemljariča za Slovenijo in družbo.

 

Vir: Twitter