Medtem, ko 2000 zaposlenih na RTV Slovenija ni našlo prostorov GEN-i na Kosovu, so na stokrat manjši Novi24TV našli fiktivni naslov podjetja

Boris Tomašič na Kosovu. (Foto: Twitter Jože Pogačar)

“Česar ni bila pri dobrih 2.000 zaposlenih sposobna narediti RTV, je uresničila stokrat manjša Nova24. Odšla je v Prištino in na sedežu GEN-I našla le fiktivni naslov in fotokopirnico. Kaj bodo še odkrili v naslednjih dneh,” je eden od odzivov na socialnih omrežjih ob zadnjem dogajanju okoli GEN-i. V zadnjih dneh so namreč na RTV Slovenija obljubljali “veliki pok” okoli spornih poslov GEN-i na Balkanu, vendar se je kasneje izkazal slovenski pregovor “tresla se je gora, rodila se je miš”.

Na drugi srani je aktivno zgodbo pričela preiskovati tudi Nova24TV v imenu katere se je na teren podal Boris Tomažič. Ta je že pred napovedano oddajo Tarča, kjer naj bi na RTV Slovenija razkrili sporne posle Gen-i na Balkanu, razjasnil, da je imela družba na Kosovu samo fiktivni naslov preko katerega naj bi se stekal denar.

V luči raziskovanja za razliko od RTV Slovenija, se je Tomašič povezal tudi s poslanci kosovskega parlamenta, ki so preiskovali domnevno sporne posle družbe v državi. “Sogovorniki tu na Kosovu pravijo, da gre za bistveno večjo zgodbo kot zgolj nakazila Berishaju. Preiskovalna komisija tu nima možnosti pregledati vsa nakazila iz Geni,” je na terenu razkril Boris Tomašič iz Nove24TV.

Pri tem je Tomašič še razkril, da gre za izredno nevaren primer, kar priča dejstvo, da le redki želijo o tem govoriti pred kamerami. Ob robu svojega raziskovanja je naletel tudi na pozive, da se predvsem poslance Nove Slovenije spodbudi k podpisu dokumenta o ustanovitvi preiskovalne komisije v Sloveniji na temo poslovanja GEN-i na Balkanu. Na Kosovu so namreč na to temo bile ustanovljene že dve preiskovalni komisiji, medtem, ko v Sloveniji še nobena, poudarja Boris Tomašič.

Vir. Twitter