Medtem, ko aktualna predsednica udriha po zdravnikih, je nekdanji predsednik jasen: “Zdravniki stavkajo, ker vlada ni izpolnila obljube”

Foto: Facebook

Nekdanji predsednik republike Borut Pahor je zelo lepo povedal, da vlada daje glavo v pesek in se dela, da ne ve zakaj zdravniki stavkajo. Pri vsej tej zgodbi pa je najbolj žalostno, da za to sedaj krivijo zdravnike, pri napadu na njih pa ne izbirajo sredstev. Celo predsednica republike Nataša Pirc Musar se je pri tem priključila gonji proti zdravnikom.

Z veliko več zdravega razuma razmišlja o tem nekdanji predsednik republike Borut Pahor. Sam nikakor ne vidi težave v zdravnikih, ampak vladi, kar ves čas poudarjajo tako zdravniki in tudi nekateri strokovnjaki ter politični analitiki. Tako kot slednji je tudi Borut Pahor prepričan, da zravniki stavkajo izključno zato, ker vlada ne izpolnjuje podpisanega sporazuma.

Tako FIDES, kot mnogi drugi izpostavljaj, da je izključno težava v vladi, saj je prelomila podpisan sporazum z zdravniki. Danes pa smo priča obtoževanju zdravnikov, da želijo samo višje plače za paciente pa jim ni mar. V intervjuju za SBC je bil tako za razliko od Pirc Musarjeve Borut Pahor kritičen do vlade in jasen zakaj je do stavke prišlo: “Ne da bi podpiral ali ne podpiral stavko Fidesa, moram reči, da je vlada dala obljube. To da vlada glede tega daje glavo v pesek in se dela, da ne ve, zakaj zdravniki stavkajo, ni fer. Zdravniki stavkajo, ker vlada ni izpolnila obljub”.

Vir: X