Medtem ko bi na Roberta Goloba ljudje čakali še vsaj en mesec, je vlada Janeza Janše že danes zamrznila cene pogonskih goriv!

Foto: Ministrstvo za gospodarstvo, razvoj in tehnologijo

Že dopoldne je predsednik vlade Janez Janša napovedal, da bo vlada kljub očitkom Roberta Goloba, da je šlo pri regulaciji cen pogonskih goriv za predvolilne bonbončke, danes zaradi ponovnega dviga cen goriva sprejela konkretne odločitve.

Zanimivo je tudi, da je Golob s somišljeniki (KUL, POP TV) ob hitri regulaciji cen goriva do konca aprila navajal, da bo to pomenilo propad trgovcev, po sprostitvi pa so navajali, da to pomenilo propad prevoznikov in kmetov. Sedaj naj bi tudi sami v prihodnje napovedali regulacijo cen pogonskih goriv.

Vlada se je tako po napovedi predsednika Janeza Janše res odločila in danes sprejela odločitev o ponovni regulaciji cen določenih pogonskih goriv, saj se pričakuje motnje na trgu z naftnimi derivati in s tem velika nihanja cen. Regulacijo cen je vlada sprejela za 3 mesece in določila najvišji maloprodajni in veleprodajni ceni za neosvinčen 95-oktanski bencin in dizel. Po novem bo tako maloprodajna cena 95-oktanskega bencina znašala 1,56 evra za liter in veleprodajna 1,54 evra za liter. Maloprodajna cena dizelskega goriva bo znašala 1,668 evra za liter in veleprodajna cena 1,648 evra za liter.

Vir. Twitter