Medtem, ko Golob živi otroške sanje, podjetniki preko (ne)izdanih gradbenih dovoljen že občutijo stavke na upravnih enotah

Foto: X

Namesto, da bi se Robert golob trudil delati za dobrobit državljanov in državljank ter strmel k ustvarjanju zdravega gospodarskega okolja, raje živi svoje otroške sanje. Tako namesto pogajanj s stavkajočimi raje potuje od tekme do tekme, hkrati pa stavkajoče v Sloveniji etiketira z različnimi prispodobami. A najbolj to dejansko občutijo gospodarstveniki in davkoplačevalci.

V zadnjih dneh je tako lastnik podjetja Lumar Marko Lukić predstavil zaskrbljujoč podatek, da se je število gradbenih dovoljenj v zadnjem obdobju drastično zmanjšalo. Se je pa to zmanjšalo ravno v času, ko bi moralo biti tega največ, saj vemo, da so Slovenijo pred skoraj letom dni prizadele uničujoče poplave.

“Trg montažne gradnje v Sloveniji se sooča s številnimi mikro in makro ekonomskimi težavami, ki vplivajo na panogo. Ena najbolj kritičnih v tem trenutku je težava s pridobivanjem gradbenih dovoljenj. Naša statistika na področju pridobivanja gradbenih dovoljenj kaže, da se je v zadnjih dveh mesecih število izdanih gradbenih dovoljenj rapidno zmanjšalo, in sicer za cca. 80 odstotkov glede na predhodno obdobje, in je vsako v zadnjih dveh mesecih izdano gradbeno dovoljenje prej izjema kot pravilo. Gre za situacijo, ko nam kljub zalogi prodanih hiš za leto in pol, zelo otežuje planiranje in normalno delovanje.” S temi besedami Marko lukić opisuje stanje, ki smo mu dane priča v Sloveniji, ko vlado vodi starleta namesto predsednik vlade.

Vir: SBC – Klub slovenskih podjetnikov