Medtem, ko Golobova vlada odstranjuje ograjo na južni meji in “vabi” ilegalne migrante, se predsednica DZ Klakočar Zupančičeva opremlja z video nadzorom in zvoncem

Fotomontaža: Demokracija

Več kot dve leti je bilo mogoče poslušati s strani levega političnega pola, kako so v Sloveniji pod vlado Janeza Janše kršene vse mogoče pravice in še morda tiste, ki sploh ne obstajajo. To je veljalo tako za ilegalne migrante, ki jim je nemoten prehod omogočala ograja na naši južni meji, kot državljane, ker bi jih naj vlada z ukrepi omejevala.

V luči tega je volilni boj pred parlamentarnimi volitvami letos spomladi tega istega dela politike minil v prepričevanju kako potrebujemo svobodo in kako jo bo Robert Golob tudi prinesel s svojo politiko. Kaj nam je prinesla ta svoboda in za koga?

Kmalu po nastopu svojega mandata Golobove vlade sta ministrici Tatjana Bobnar in Dominika Švarc Pipan hiteli ljudi prepričevati, da ograja na južni meji ni potrebna, zato se je začela odstranjevati. Kot razkrivajo številke policije o številu ilegalnih migrantov v zadnjem obdobju, je bilo takšno dejanje “vabilo” ilegalnim migrantom v Slovenijo. Morda je to svoboda, ki so jo obljubljali?

Medtem, ko prebivalci Slovenije na južni meji ne potrebujejo zaščite za svoje domove je zgodba pri Robertu Golobu in predsednici DZ Urški Klakočar Zupančič povsem drugačna. Golob ima okoli svojega doma še vedno postavljeno varovalno ograjo, predsednica DZ pa se je sedaj v sami stavbi Državnega zbora zavarovala z video nadzorom in zvoncem. To je prva takšna praksa v Sloveniji, da je kateri od predsednikov DZ ljudem onemogočil nemoten dostop do njega samega.

Vir: Nova24TV