Medtem, ko Janković na Žalah ne najde prostora za pobite iz Macesnove Gorice, sredi Ljubljane 8 tisoč kvadratov prostora za tiste, ki jim Slovenija ni bila intimna opcija

Foto: SDS

Slovenija se res ni izvila iz mislenosti nekdanjega režima in trenutna politika sledi tej filozofiji. Tako denimo se še vedno zatiskajo oči pred povojnimi poboji in smrtnimi žrtvami, ki so nasprotovale takratnemu režimo, na drugi strani pa se posveča pozornost tistim, ki jim Slovenija ni bila intimna opcija. Tako so sedaj odprli sredi Ljubljane spominski park domnevno izbrisanim leta 1991.

Žalostna podoba Slovenije se kaže, da po več kot pol stoletja Ljubljana na največjem pokopališču ni našla prostora za pobite iz Macesnove Gorice. Vsekakor gre za žrtve, ki so nasprotovale takratnemu režimu in kot vemo današnja oblast zelo dobro povzema to ideologijo. spomnimo samo na danes koordinatorko stranke Levice, ki se je na Čebinah poklonila ustanovitvi Komunistične zveze. Kljub temu bi se pietetno spodobilo, da se najde prostor za te žrtve.

Na drugi strani pa ljubljanska občina najde sredi mesta 8 tisoč kvadratov veliko površino namenjeno domnevno izbrisanim iz leta 1991. Gre za ljudi, ki jim Slovenija ni bila intimna opcija in so dejansko kalkulirali kaj se bo z državo dejansko zgodilo. Danes jim država in ljubljanska občina namenja velik spominski park v katerega postavijo spomenik v obliki mehkega č. Za nameček postavijo spomenik, ki ga niti slovenska abeceda ne pozna.

Gre za očiten arogantski odnos države in glavnega mesta do nekaterih ljudi in njihovih svojcev.

Vir: X