Medtem, ko ministrica Švarc Pipanova išče “kolesarje”, da jim odpiše dolg, morajo ljudje iz socialnega dna sami na upravne enote po pomoč?

Foto: Pixabay.com in YouTube

Neenaka merila so pod Golobovo vlado postala že prava stalnica, vendar je pri tem najbolj žalostno, da jih občutijo tisti, ki jim življenje že tako ne prizanaša. Tudi pri pomoči, ki jo je Golobova vlada obljubila najbolj ranljivim skupinam, lahko vidimo kako imamo na eni strani privilegirane posameznike in na drugi ljudi, ki morajo za takšno pomoč poskrbeti sami.

V nedeljo je namreč novinar Bojan Požar objavil pismo bralca oziroma državljana, ki skozi konkreten primer opisuje, kako smo pod Golobovo vlado v Sloveniji priča dvojnim merilom. Iz objavljenega pisma izhaja, da ljudje čedalje težje gledajo takšna postopanja, vendar so mnogokrat s strani pristojnih prezrti.

V pismu jasno navaja, kako morajo posamezniki, ki so na socialnem dnu sami preko upravnih enot poskrbeti, da jim bo izplačani dodatek, ki jim po odločitvi vlade pripada. Na drugi strani pa smo priča postopanju ministrice Dominike Švarc Pipan, ki skoraj da ne osebno išče “kolesarje”, da bi jim odpisala kazni. Pri tem avtor izpostavlja, da so bile kazni napisane zaradi očitnega kršenja zakonodaje, ki je veljala takrat.

Vir: Twitter