Medtem, ko nekatere države prehajajo v ponovni lockdown, se predsednik DZ Igor Zorčič pridružuje Milanu Kučanu in SD na množični prireditvi v Dražgošah

Foto. Zajem zaslona (YouTube)

Nova24TV poroča, da se bo “romanju” v Dražgoše Milanu Kučanu in nekaterim članom SD pridružil tudi predsednik DZ Igor Zorčič. Dogodek se bo v Dražgošah odvil kljub ponovnemu porastu okužb, ki jih v Sloveniji v tem trenutku dnevno zabeležijo okoli 4 tisoč. Omenjeni medij še poroča, da je predstavnik stranke SD Marko Koprivc, ki se deklarira kot ponosni naslednik komunistov, pred dnevi izjavil, da za SD to preprosto pomeni prevelik praznik, da bi se mu odpovedali. Zgodovinarji v zadnjem obdobju opozarjajo da bitka v Dražgošah ni imela nobenega pomembnega vpliva na potek druge svetovne vojne, lahko pa ima prireditev pomemben vpliv na potek epidemije in število okuženih.

Sedaj naj bi svojo prisotnost ob 80. obletnici dražgoške bitke napovedal tudi predsednik Igor Zorčič, kjer bo osrednji govornik Milan Kučan in se bo odvila to nedeljo. Organizator prireditve je ZB NOB Škofja Loka in Ladislav Lipič v njihovem imenu. Prireditev bo izvedena kljub temu, da je zaradi epidemioloških razmer še vedno prepovedano organizirati prireditve, prav tako je prepovedano zbiranje oziroma druženje ljudi. Po navedbah nova24TV je prireditev dovolila Upravna enota Škofja Loka (Vabilo – Narok na ustno obravnavo št. 215-84/2021-3 iz dne 20. decembra 2021), organizator pa naj bi poskrbel za spoštovanje ukrepov.

Po navedbah organizatorja naj bi bil prostor okoli prizorišča ograjen, zagotovili pa naj bi 750 sedišč in izpolnjevati bo potrebno pogoj PCT. Kljub vsemu se je potrebno zavedati, da je Janez Poklukar  minister za zdravje opozoril, da se nam lahko zgodi v nekem trenutku 400.000 okuženih in napotenih oseb v karanteno. Zato je pozval k maksimalni zajezitvi stikov in izpostavil pomen dela od doma. Kljub vsemu kot kaže to predstavnikov SD, Milana Kučana in sedaj še Igorja Zorčiča ne odvrne od udeležbe na množičnih prireditvah.

Celoten članek si lahko preberete tukaj.

Vir: Nova24TV