Medtem, ko pacienti po infarktu na obravnavo čakajo po 20 ur, bo Golobova vlada reformo zdravstva pričela leta 2024

Foto: Pixabay.com

Če je slovenski zdravstveni sistem na roku kolapsa zdržal v času najhujše epidemije covid-a, smo kot kaže pod vlado Roberta Goloba kaj kmalu lahko priča, da temu ne bo več tako. Kljub alarmantnim razmeram v zdravstvu namreč v Gibanju Svoboda napovedujejo, da bodo z zdravstveno reformo pričeli šele v začetku leta 2024.

Medtem, ko v Gibanju svoboda sporočajo, da se bodo lotili zdravstvene reforme leta 2024 in s tem skrajševanja čakalnih dob in dostopnega zdravstva, vse kaže, da je zdravstvo res na robu kolapsa.

In ravno v tem času, ko glavna koalicijska stranka ukrepe napoveduje šele za leto 2024, ljudje poročajo, da se v slovenskem zdravstvo tudi po infarktu čaka po 20 ur na obravnavo. “Dobro jutro. Po 1 tednu, ko nisem uspel do osebnega zdravnika se je stanje poslabšalo. Končal sem na urgenci. Čakam že 20 ur. Prespali smo v čakalnici. Sestre so nam prinesle deke, izpraznili smo avtomate s sendviči. Na vrsto čakamo že 20 ur, tudi po infarktu. Dogaja se zlom,” je zapisal uporabnik socialnega omrežja. S tem je opisal kakšnim razmeram smo dejansko priča v slovenskem zdravstvenem sistemu.

Vir: Twitter