Medtem, ko prebivalci Strug s strahom zrejo v prihajajočo zimo, žalski župan Janko Kos vladi poje hvalospeve!

Foto: Zajem zaslona YouTube

Kljub temu, da je od verjetno največjih poplav v Sloveniji minilo že več kot tri mesece, nekateri prebivalci prizadetih območij s strahom zrejo v zimo in prihajajoča leta. Golobova vlada je namreč za podajo točne ocene škode po poplavah potrebovala kar dva meseca in pol, pri tem pa so se ocene gibale vse od 500 milijonov do 10 milijard, na koncu pa so se poenotili pri 3 milijardah evrov.

Ob vsem tem pa je še kako daleč, a bi vlada uspešno pristopila k reševanju nastalih stisk in ljudem pred prihajajočo zimo ponudila varne rešitve. in vendar se pri tem najdejo nekateri, ki tej vladi ploskajo ter jo močno hvalijo. Tako smo prišli tako daleč, da imamo na eni strani denimo prebivalce Strug, ki nimajo še nobenih konkretnih rešitev, na drugi pa žalskega župana, ki vladi močno ploska.

Vlada se je namreč pohvalila s slavospevi žalskega župana Janka Kosa, po mnenju katerega je vlada uspešno pristopila k izzivom. Kljub temu, da dejansko prve dni po poplavah na terenu ni bilo predstavnikov vlade, danes pa ni nobenih konkretnih rešitev, je Kos prepričan, da vlada ljudi posluša. Seveda pa se je potrebno zavedati, da gre za župana, ki prihaja iz koalicijskih vrst in sicers tranke SD.

Vir: X