Medtem, ko se Pirc Musarjevi zdi pomembno v Dražgošah stati v prvi vrsti, se ji zdi nepomembno udeležiti se dneva združitve prekmurskih Slovencev z matičnim narodom

Foto: Zajem zaslona (Twitter/MeMyselfAndl)

Res smo lahko žalostni, da smo v Sloveniji po dobre pol stoletja samostojnosti, padli tako globoko pri vretnotah slovenske zgodovine. Kljub temu, da je Nataša Pirc Musar ljudi “kupila”, da bo predsednica vseh Slovenk in Slovencev, je danes vse prej kot to. In če je znanl njen predhodnik Borut Pahor delovati povezovalno, danes Pirc Muserjeva vse to “uspešno” uničuje.

Kjub temu, da zgodovina riše vse bolj jasne podobe okoli nekaterih zgodovinskih dogodkov, želi trenutna oblast to prikriti in skriti. Tako se dinomo predsednici republike Slovenije zdi pomembno, da se udeležuje dogodka v Dražgošah, kjer zgodovina v zadnjem času razkriva pritlehne interese takratne komunistične oblasti.

Imamo pa drugo stran, ko je Slovenija dejansko nazaj pridobila svoje ozemlje, pa se istemu političnemu vrhu to ne zdi pomembno. Tako denimo Vestnik poroča, da se naj Pirc Musarjeva ne bi udeležila praznika združitve prekmurskih Slovencev z matičnim narodom. V kolikor se bo to res zgodilo bo tako Pirc Musarjeva zanemarila pomembnost tega zgodovinskega dogodka, hkrati pa ne bo nadaljevala tradicije, ki jo je vpeljal njen predhodnik Borut Pahor.

Vir: Twitter