Medtem, ko slovenski mediji in družba želi nekatere pravnike prikazati kot ultra uspešne, saj so naklonjeni njihovim nazorom, dr. Jurij Toplak z navedbami v The Washington Post-u dokazuje svojo veljavo

Foto: Nova24TV

Nekateri mediji in družba želijo javnosti nekatere slovenske pravnike prikazati kot ultra uspešne in polne pravnega znanja. Na drugi strani pa določene pravnike prezirajo oziroma jim ne dajo veljavo kot bi jo morali imeti. Velikokrat gre v teh primerih za nasprotujoče si svetovno nazorsko razmišljanje kot ga imajo “akterji” teh zgod.

Predvsem na levici smo mnogokrat priča predstavljanju kako so posamezni pravniki v Sloveniji strokovni in kako široko znanje imajo. Na drugi strani pa s prezirom gledajo na drugače misleče pravnike in eden takšnih je tudi dr. Jurij Toplak. Vendar za razliko od “izbrancev” družbe, dr. Jurija Toplaka opazijo svetovni mediji, medtem, ko “izbrance” slovenskega medijskega in družbenega prostora na tem področju ni mogoče opaziti.

Tako je denimo eden vodilnih svetovnih medijev The Washington Post mnenje dr. Jurija Toplaka v slabem mesecu dni objavil že dva prispevka v katerih je navedeno tudi mnenje tega uspešnega pravnika. Zadnji članek v katerem je omenjeno njegovo razmišljanje je bil objavljen včeraj, ko je podal mnenje okoli odločitve ustavnega sodišča v Keniji glede izvedbe volitev v tej državi.

Članek si lahko preberete tukaj.

Vir: Twitter in The Washington Post