Medtem, ko slovenski mediji molčijo celo Guardian poroča o spornem kadrovanju Čeferina na UEFA

Foto: Zajem zaslona (YouTube)

Medtem, ko so slovenski osrednji mediji molčali o neustreznem posredovanju francoske policije na finalu Lige prvakov v Parizu, zadeve v svetu niso bile tako močno prezrte, ravno nasprotno, saj so odprle še nekatera sporna kadrovanja Aleksandra Čeferina v vlogi predsednika UEFA. O spornem kadrovanju je poročal celo The Guardina.

David Conn izpostavlja, da so razmere na UEFA glede varovanja dogodkov postale resne, ko je v začetku leta z vlogo svetovalca prenehal Steve Frosdick. Po enajstih letih je namreč v mesecu februarju odstopil kot svetovalec pisarne UEFA. Do težav naj bi namreč prišlo, ker se ni strinjal z usmeritvami oddelka, ki ga je vodi Željko Pavlica, tesni prijatelj Aleksandra Čeferina. Frosdick je bil mnenja, da je omajana profesionalnost, strokovnost in razvoj UEFA s takšnimi usmeritvami.

Kritike Frosdicka so se zgodile še ne štiri mesece pred tem, ko se je UEFA soočila z resnimi varnostnimi težavami in to na samem finalu Lige prvakov. The Guardian v svojem poročanju še navaja, da je strokovna usposobljenost Pavlice pod velikim vprašanjem in njegovo profesionalno pot, ki je tesno povezana z Aleksandrom Čeferinom.

Vir: The Guardian