Tožilstvo zaradi splošnih groženj po lomljenju nog zavrže kazensko ovadbo, na drugi strani vas pa lahko samo približevanje Niki Kovač drago stane

Foto:iStock

V torek je sam predsednik vlade Robert Golob pompozno obsodil domnevno ogovarjanje Nike Kovač na ulicah Ljubljane in jo zato še nagradil s funkcijo vodje Strateškega sveta proti sovražnemu govoru. Na drugi strani je ravno na ta dan zdravnik ZD Kamnik objavil odločitev Okrožnega državnega tožilstva, ki v grožnjah po lomljenju nog zdravnikom in zdravstvenim delavcem ne vidijo znakov kaznivega dejanja.

Slovenija kot kaže z nastopom Golobove vlade res pričenja dobo dvojnih vzporednih svetov. Medtem, ko je podpornikom njegove politike dovoljeno vse, se sedaj že samo približevanje določenim ljudem in ogovarjanje le teh prepovedano. Kot je v izjavi sam pojasnil soudeleženec bližnjega srečanja z Niko Kovač je šlo le za ogovarjanje in izražanje nestrinjanja z njenim delovanjem. Vendar to tako za predsednika vlade kot nekatere posameznike ni dovolj ampak vehementno trdijo, da je bila Kovačeva deležna napada. To se dogaja kljub temu, da je sam zapis Kovačeve o tem dogodku poln nesmislov in nelogičnih povezav.

Na drugi strani imamo pa zdravnika in medicinsko osebje v ZD Kamnik, kjer jim je pacient odkrito grozil, da jim bo polomil noge. Vendar Okrožno državno tožilstvo v Ljubljani v tem ne vidi znakov morebitnega kaznivega dejanja. Pri tem ne gre spregledati, da je ob prvem napadu na Niko Kovač v Ljubljani tožilstvo in sodišče po hitrem postopku in skrito očem javnosti obsodilo domnevnega napadalca.

Za konec pa so mediji, ki o teh stvareh poročajo deležni kritik, da širijo sovražni govor.

Vir: Twitter