Danes bo oblačno s padavinami, v bližini morja bo tudi kakšna nevihta. Meja sneženja se bo na severu že dopoldne spustila na okoli 800 m nadmorske višine, popoldne in zvečer pa bo ponekod lahko snežilo do okoli 500 m nad morjem. Pihal bo severovzhodni veter, na Primorskem zmerna burja. Popoldanske temperature bodo od 4 do 9, na Primorskem do 12 °C. Izdali so tudi opozorilo.

Opozorilo!

Danes se bo pojavila nevarnost snegoloma. V višjih predelih Gorenjske in Koroške bo začelo snežiti že dopoldne, popoldne in zvečer pa tudi ponekod na Notranjskem in Kočevskem.

Ponoči bodo padavine postopno ponehale.

Jutri bo na Primorskem precej jasno z burjo, drugod bo zmerno do pretežno oblačno, popoldne se bo jasnilo. Jutranje temperature bodo od 2 do 7, v alpskih dolinah okoli 0, na Primorskem okoli 10, najvišje dnevne od 6 do 12, na Primorskem do 17 °C.

Obeti

V torek bo več jasnine na zahodu in nekaj več oblakov na vzhodu, kjer lahko pade kakšna kaplja dežja. Zjutraj bo ponekod po kotlinah osrednje Slovenije megla. Burja na Primorskem bo ponehala. V sredo bo večinoma suho vreme, zapihal bo jugozahodnik.

Vremenska slika

Nad severnim Sredozemljem je nastalo ciklonsko območje. Vremenska fronta se zadržuje nad Slovenijo. Od severovzhoda priteka k nam občutno hladnejši zrak.

Napoved za sosednje pokrajine

Danes bo oblačno in deževno. Na območju Alp bo snežilo do višje ležečih dolin. Ob severnem Jadranu bo pihala burja.

Jutri se bo v krajih zahodno od nas delno zjasnilo, drugod bo še bolj oblačno. Ob Jadranu bo še pihala burja.

Vir: ARSO