Mestna občina Celje: 19. Festival prostovoljstva – Odprt je natečaj za naj prostovoljca leta 2023

Foto: MOC

Mestna občina Celje je sporočila, da bo v Celju letos potekal že 19. Festival prostovoljstva, ki ga pripravlja Celjski mladinski center (Informacijska točka EUROPE DIRECT Savinjska) v sodelovanju z Mestno občino Celje.

Dogodek je posvečen prostovoljkam in prostovoljcem, ki so v preteklem letu z nesebično predanostjo in trudom obogatili njihovo skupnost. Festival je priložnost, da poudarijo veliko vrednost prostovoljstva in njegov pomen v lokalnem okolju.

Namen dogodka je zahvala vsem prostovoljcem, ki so v preteklem letu s prizadevnim delom in nesebično pomočjo prispevali k družbi, z dogodkom pa spodbujajo prostovoljstvo in njegovo vrednost v lokalni skupnosti. Lani poleti, ko so kraje prizadela huda neurja in poplave, se je še posebej izkazalo, kako pomembna je solidarna skupnost.

Prostovoljstvo ima v Sloveniji dolgo tradicijo, je pomemben socialni korektiv družbe, prispeva k povezovanju organizacij in ljudi v lokalnih skupnostih ter omogoča ljudem, da skozi prostovoljsko delo pridobijo neprecenljive izkušnje.

Naj prostovoljec leta 2023

Natečaj za naj prostovoljce 2023 bo odprt vse do 18. marca 2024, do 12.00. Strokovna komisija bo na podlagi števila opravljenih ur, vsebinske opredelitve prostovoljskih aktivnosti ter dodatnih referenc izbrala prostovoljce, ki bodo prejeli naziv »Naj prostovoljec za leto 2023« v petih starostnih kategorijah.

Natečaj je namenjen vsem prostovoljcem, ki delujejo v okviru Mestne občine Celje in so v letu 2023 sodelovali v prostovoljskih dejavnostih. Strokovna žirija bo nagrajence izbrala glede na opravljene ure prostovoljstva, vsebinsko naravo njihovega dela in pridobljene reference. Natečaj je razpisan za prostovoljce v petih različnih starostnih skupinah in je dostopen vsem, ki so v letu 2023 aktivno prispevali na področju prostovoljstva v Mestni občini Celje.

 Prijave Celjski mladinski center sprejema preko elektronske pošte. Izpolnjeno prijavnico in priloge je potrebno poslati na e-naslov: [email protected] s pripisom “Javni natečaj za naj prostovoljca leta 2023”. Razpisna dokumentacija in obrazci za prijavo so na voljo tukaj.

Rezultate natečaja in nazive »Naj prostovoljec« bodo razglasili na »19. Festivalu prostovoljstva«, ki bo v petek, 26. aprila 2024, ob 10. uri v Celjskem mladinskem centru.

 MOC