Mestna občina Celje: Aktivne počitnice v krajevnih skupnostih in mestnih četrtih za 150 otrok

Fotografija je simbolična. Foto: pixabay.com

V Celju so uspešno zaključili z Aktivnimi počitnicami, ki so jih pripravljali v sodelovanju s Celjskim mladinskim centrom, Javnim zavodom Socio in Ljudsko univerzo Celje. Kar 8 tednov poletnih počitnic, od 3. julija do 25. avgusta, so organizatorji preživeli v mestnih četrtih in krajevnih skupnostih, kjer so pripravljali najrazličnejše aktivnosti.  

Mladinski delavci in animatorji so pripravljali športne in družabne igre, ustvarjalne delavnice ter predavanja in delavnice. Namen skupnega projekta je otroke in mlade aktivirati za preživljanje prostega časa na dinamičen, zabaven in koristen način, hkrati pa jih ozaveščati o pomembnih tematikah in jih seznaniti z zanimivimi in poučnimi dejavnostmi. Tako so med drugim lahko sodelovali v cirkuških delavnicah in delavnicah šivanja, spoznavali maketarje in srednji vek.

Sočasno so izvajali tudi delavnice v sodelovanju z Ljudsko univerzo Celje na tematiko medvrstniškega nasilja, kjer so udeleženci pridobivali znanja o tem, kako ga ustaviti. Prav tako so izvedli nekaj delavnic o čustvih, njihovem izražanju in obvladovanju. Javni zavod SOCIO je pripravil delavnice za starejše, ki so lahko krepili medijsko pismenost in spomin.

Aktivne počitnice so izvajali v vsaki krajevni skupnosti in mestni četrti, ki se je prijavila, in sicer po tem razporedu:

– 3. do 7. julij                  Mestna četrt Nova vas

– 10. do 14. julij                Krajevna skupnost Šmartno v Rožni dolini

– 17. do 21. julij                Mestna četrt Slavko Šlander

– 24. do 28. julij                Krajevna skupnost Teharje

– 31. julij do 4. avgust         Krajevna skupnost Medlog

– 7. do 11. avgust               Krajevna skupnost Ostrožno

– 14. do 18. avgust             Mestna četrt Lava

– 21. do 25. avgust             Mestna četrt Dečkovo naselje

Skupaj so pripravili kakovostne, kreativne in predvsem povezovalne aktivnosti za otroke, mlade in starejše. Aktivne počitnice je obiskalo skupaj 150 otrok, delavnic za starejše pa se je udeležilo 10 odraslih. Verjamejo, da jih bo drugo leto še več. Animatorji so opravili preko 150 ur dela. Delavnic, ki so obogatile Aktivne počitnice 2023, pa je bilo 21.

Fotogalerija je dostopna na naslednji povezavi: https://www.mc-celje.si/fotogalerija_mcchostel/aktivne_pocitnice_2023/

Za vse dodatne informacije so vam na voljo preko elektronskega naslova: [email protected]

Mestna občina Celje