Mestna občina Celje bo poskrbela za tople obroke vseh otrok iz socialno ogroženih družin

Foto: pixabay.com

Na celjski občini so v teh kriznih časih stopili nasproti tudi vsem osnovnošolcem iz socialno ogroženih družin, ki so se znašli v težkem položaju in bi lahko v teh izrednih razmerah ostali lačni. Zato jim bodo s pomočjo OŠ Lava zagotovili obroke hrane. Starši bodo lahko hrano za svoje otroke prevzeli na severni strani parkirišča OŠ Lava.

Zaradi odredbe, ki bo začela veljati ob polnoči in bo prepovedovala zbiranje več kot pet oseb na javnem mestu, prehranjevanje ne bo dovoljeno na mestu prevzema. Obroke hrane bodo delili enkrat na dan in sicer od ponedeljka do petka med 11. in 12. uro. Takšen ukrep bodo izvajali vse dokler bodo trajale izredne razmere. Šole bodo starše otrok iz socialno ogroženih družin obvestile o vseh potrebnih podrobnostih (kraj prevzema hrane, čas prevzema, način prevzema …).

Ob tem so še poudarili, da ne gre za dokončen seznam, vendar ga bodo prilagajali potrebam. V kolikor bodo ugotovili, da hrano potrebuje še kakšen otrok, ga bomo seveda uvrstili na seznam in poskrbeli, da ne bo ostal lačen.

Pri prevzemu hrane morajo imeti starši s sabo svojo posodo za hrano (menažno posodo). Upoštevati morajo medsebojno varnostno razdaljo (najmanj 1,5 metra). Po hrano lahko pridejo le, če so zdravi in ne kažejo simptomov bolezni ali prehlada.

Starši, ki že imajo pravico do prevzema obrokov v programu javna kuhinja, bodo tam, torej na I. OŠ, še naprej prevzemali obroke tudi za svoje otroke, so še sporočili z Mestne občine Celje.

M.I.