Mestna občina Celje: Danes zvečer se začenja poletno čiščenje tlakov v starem mestnem jedru

Foto: Simbio

Javno podjetje Simbio bo tudi letos poleti skrbelo, da bo mesto čisto in urejeno. Lani so kupili novo delovno vozilo za pranje javnih površin in smetnjakov, s katerim so v poletnih mesecih enkrat na teden čistili tlake v starem mestnem jedru. Prvo čiščenje ulic mestnega križa bo danes od 22. do 6. ure zjutraj. Gostince prosijo, da ob zaključku obratovalnega časa vrtno garnituro umaknejo z gostinskih vrtov.  

Novo delovno vozilo za pranje je eno najsodobnejših tovrstnih vozil v Sloveniji. Omogoča pranje s toplo vodo, kar je redkost pri pralnih vozilih, s pomočjo vodne pištole pa doseže tudi težko dostopne dele kot so denimo okolica stebrov za koše in noge klopi. Njegova posebnost je tudi reciklaža vode, saj ima dve cisterni, in sicer eno za čisto, drugo pa za umazano vodo. Z njim je mogoče temeljito očistiti PVC posode za odpadke. Ima dezinfekcijski sistem z biorazgradljivim detergentom, števec opranih posod, ročno visokotlačno pištolo in 10-metrsko gumijasto cev za zunanje visokotlačno pranje. Tovrstni čistilni stroji se uporabljajo tudi za čiščenje parkov, pločnikov in drugih javnih površin.

Zelo učinkovito odstranjujejo umazanijo, odpadke listja, peska in tudi pasje ter golobje iztrebke. Z redno uporabo ohranjajo okolje zdravo in varno za prebivalce.

Javno podjetje Simbio bo z delovnim vozilom za pranje čistilo mestne ulice vsaj do konca poletja, septembra oziroma jeseni pa bo čiščenje odvisno ob vremenskih razmer.

Mestna občina Celje