Mestna občina Celje: Dom ob Savinji bo z nadgradnjami še izboljšal kakovost bivanja za svoje uporabnike

Foto: MOC

V Domu ob Savinji se obetajo pomembne nadgradnje in izboljšave, so med drugim zapisali v sporočilu za javnost na Mestni občini Celje. Od konca lanskega leta gradijo zunanje dvigalo s terasami na južnem delu stolpiča, ki ima 8 nadstropij. Nova pridobitev bo zagotovila varnejše bivalno okolje za stanovalce in njihove svojce ter varnejše delovno okolje za zaposlene.

Projekt gradnje zunanjega dvigala s terasami in rekonstrukcija štirih nadstropij v Domu ob Savinji Celje ima za Mestno občino Celje velik pomen, saj je izjemno pomembno, da z dobro infrastrukturo in kakovostnimi storitvami ustvarjajo dobre pogoje za občanke in občane v tretjem življenjskem obdobju. Tudi to je naloga lokalne skupnosti in pri tem z Domom ob Savinji zelo dobro sodelujejo.

V domu bodo s projektom v prvi vrsti nadgradili bivalni standard za stanovalce. Novo dvigalo bo v primeru požara omogočilo hitrejši umik stanovalcev in zaposlenih. Imelo bo požarni predprostor in povezavo s hodnikom posameznega nadstropja ter s požarnimi stopnicami. V vsakem nadstropju bo ob dvigalu terasa, ki bo nudila prostor za druženje. Stanovalci bodo lahko uživali ob sončnem vzhodu in zahodu, opazovali Celjski grad in reko Savinjo ter s terase spremljali prireditve v parku, ki ga imenujejo Sončni vrt. Tako bodo stanovalci, še posebej tisti, ki ne morejo redno iz doma, še bolj povezani z naravo, pa tudi s sostanovalci v domu.

Dom ob Savinji Celje načrtuje tudi rekonstrukcijo od 2. do 5. nadstropja v drugem delu doma, kjer bodo po končani prenovi samo enoposteljne in dvoposteljne sobe. Skupni prostori bodo po prenovi večji in svetlejši, stanovalcem bodo nudili boljše pogoje za druženje in panoramski pogled na mesto. Tudi s to investicijo se bo izboljšala kakovost življenja stanovalcev, hkrati pa bo delo zaposlenih lažje in varnejše.

Vrednost obeh investicij v Domu ob Savinji znaša 3,1 milijone evrov. Ministrstvo za solidarno prihodnost bo zagotovilo več kot 90 % potrebnega denarja, razliko pa bo zagotovil Dom ob Savinji Celje.

Mesto, ki ga soustvarjajo, mora biti prijazno vsem generacijam in na Mestni občini Celje so veseli, da imajo z Domom ob Savinji partnerja, ki z največjo mero odgovornosti in velikim občutkov za medgeneracijsko sožitje ustvarja dobro bivalno okolje za starostnike. Hkrati pa s Centrom za krepitev spomina in storitvijo pomoči na domu pomembno prispeva k varnosti in oskrbi občank in občanov, ki so na preizkušnji zaradi bolezni ali starosti.

Mestna občina Celje