Mestna občina Celje: Levški most je ponovno odprt

Foto: Mestna občina Celje

Levški most je znova prehoden od petka, 27. oktobra.

V sklopu sanacije je bila v celoti obnovljena pohodna površina mostu, ki bo zagotavljala še varnejši prehod med obema bregovoma reke Savinje.

Levški most, ki velja za eno najbolj priljubljenih športno-rekreativnih točk v Celju, bo dobil tudi novo barvno preobleko. Izbiro barve smo tokrat v celoti prepustili občankam in občanom, ki so lahko na družbenih omrežjih Mestne občine Celje izbirali med modro, sivo in zeleno barvo. V glasovanju smo prejeli kar 1288 glasov – največ, kar 44,5 % sodelujočih, pa se je odločilo za zeleno barvo, ki bo v prihodnje krasila levški most.

Nanos nove barvne preobleke je na večjem delu mostu že zaključen, predvidoma v prihodnjih dneh, če bo vreme to dopuščalo, pa sledi še barvanje jeklenic in spodnjega dela kovinske konstrukcije. Za ta dela bodo delavci Javnega podjetja Zelenice potrebovali posebno dvigalo, ki ga je mogoče postaviti v reko, a le v primeru izjemno nizkega vodostaja. Slednji je bil zaradi padavin v minulih dneh previsok, tako da bodo z deli nadaljevali, ko bodo vremenske in vodostajske razmere to omogočale.

Mestna občina Celje